Radim Mildner +420 603 343 139 / radim@vinomildner.cz
Radka Mildnerová +420 739 060 170 / radka@vinomildner.cz
Neméně důležité jako je získání dokonalé suroviny je i její následné zpracování. Vycházíme z moderních i tradičních způsobů zpracování za použití šetrné technologie lisování na moderním pneumatickém lisu. Ke každé surovině přistupujeme indiviudálně, vědouce že každý hrozen je v podstatě originál. Zpracování a zrání vín před lahvováním probíhá v našem historickém sklepě v jedné z nejstarších částí královského města Podivín.
Rmut po šetrném odstopkování a maceraci, která může trvat až 48 hodin putuje do lisovacího zařízení. Na moderním pneumatickém lisu dojde k separaci moštu, který je pak gravitačně veden do nerezových tanků. Po odkalení je následně zajištěno perfektně čisté alkoholové kvašení převážně za pomoci ušlechtilých kvasinek. Rychlost a reduktivnost za asistence řízeného kvašení v průběhu zpracování a následného školení umožňuje výrobu vína bez použití antioxidačních přípravků jako je oxid siřičitý. Na vína nespěcháme. Vína ve většině případů zrají na vlastních kvasnicích, pokud to obsah kyselin dovoluje, vína na kvasnicích mícháme, čímž prohlubujeme jejich strukturu, plnost a komplexnost. Vznikají tak jednak vína odrůdově čistá, jasná a bohatá s ovocným charakterem, ale i vína vynikající značnou minerálností a dlouhým potenciálem zrání.
Díky tomuto přístupu vznikají odrůdově čistá a jasná vína, která se vyznačují bohatým ovocným charakterem a často také výraznou minerálností. Nejenže jsou vyvážená, ale mnoho z nich má i dlouhý potenciál zrání. Přijďte se přesvědčit, jak se propojují tradice, respekt k přírodě a moderní vinařské technologie ve vínech z našeho rodinného vinařství.
Zveme vás k objevování našich vinic, které dávají základ výjimečným vínům. Přesvědčte se sami, jaká síla se skrývá v kombinaci zdravé půdy, moravského slunce a pečlivé ruční práce. V každé lahvi tak najdete příběh vinice a poctivého řemesla.
Moravské zemské víno
Ročník: 2023
Typ: Polosladké
Cukernatost hroznů při sběru: 19,4 NM
Obsah zbytkového cukru: 19 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l
Alkohol: 9,5 % obj.
Velmi jemné perlení díky přírodnímu oxidu uhličitému získanému z primárního kvašení moštu. Vůně je muškátově citrusová. Chuť vína jemně nasládlá se svěží kyselinkou. Díky přítomnosti přírodního oxidu uhličitého budí irsay dojem spíše polosuchého vína.
Cena: 200 Kč/ks
Moravské zemské víno
Ročník: 2023
Typ: Polosladké
Cukernatost hroznů při sběru: 20,2 NM
Obsah zbytkového cukru: 37 g/l
Kyseliny: 5,5 g/l
Alkohol: 8,5 % obj.
Velmi jemné perlení díky přírodnímu oxidu uhličitému získanému z primárního kvašení moštu. Malinově červená barva vína. Vůně drobného červeného ovoce jako jsou jahody, maliny. Chuť vína nasládlá se svěží kyselinkou s tóny kompotovaných jahod a zelených makovic.
Cena: 200 Kč/ks
Pozdní sběr
Ročník: 2023
Typ: Suché
Viniční trať: U Křížku
Vinařská obec: Přítluky
Alkohol: 12,1 % obj.
Bezcukerný extrakt: 21,1 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,0 g/l
Zbytkový cukr: 3,9 g/l
Slámově zelenkavá barva vína. Ve vůni najdeme hluchavkový květ i žlutomasou broskev. Svěží „sauvignonová“ kyselinka s minimálním zbytkem přírodního cukru dotváří celkovou harmonii vína.
Cena: 200 Kč/ks
Pozdní sběr
Ročník: 2023
Typ: Polosuché
Viniční trať: U Křížku
Vinařská obec: Přítluky
Alkohol: 12,5 % obj.
Bezcukerný extrakt: 20,6 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,3 g/l
Zbytkový cukr: 7,8 g/l
Slámově žlutá, jiskrná barva vína. Expresivní vůně čerstvého květu hluchavky a mandarinkové kůry. Svěží a extraktivní chuť vína typická pro tuto odrůdu díky svěží ryzlinkové kyselince, kterou harmonicky doplňuje přírodní zbytkový cukr.
Cena: 200 Kč/ks
Pozdní sběr
Ročník: 2023
Typ: Suché
Viniční trať: Liščí vrch
Vinařská obec: Březí
Alkohol: 13,0 % obj.
Bezcukerný extrakt: 21,6 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,7 g/l
Zbytkový cukr: 2,4 g/l
Světle zlatožlutá barva vína z ikonické pálavské trati Liščí vrch. Skvělý suchý pepřovitě kořenitý veltlín. Chuť vína je plná, extraktivní, nese známky letního ovoce a citrusových plodů. Víno má dlouhý závěr.
Cena: 200 Kč/ks
Výběr z hroznů
Ročník: 2023
Typ: Suché
Viniční trať: Na statkách
Vinařská obec: Perná
Alkohol: 14,0 % obj.
Bezcukerný extrakt: 22,6 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,7 g/l
Zbytkový cukr: 3,5 g/l
Zlatožlutá barva vína. Květinově ovocná vůně vína. Velmi plná, extraktivní, minerální chuť vína ze srdce pálavských kopců obce Perné. Zrání vína na jemných kvasnicích, vysoký alkohol a svěží kyselina předurčují víno k dlouholeté archivaci.
Cena: 200 Kč/ks
Pozdní sběr
Ročník: 2023
Typ: Suché
Viniční trať: Stará hora
Alkohol: 13,0 % obj.
Bezcukerný extrakt: 22,7 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,5 g/l
Zbytkový cukr: 0,8 g/l
Hrozny byly sbírány při velmi nízké teplotě v brzkých ranních hodinách. Rmut prošel 30 hodinovou kryomacerací. Díky této technologii je víno výrazně aromaticky bohaté, květinové. Svěží kyselina a téměř nulový zbytek cukru. V chuti náznaky broskví a meruněk.
Cena: 200 Kč/ks
Výběr z hroznů
Ročník: 2023
Typ: Polosladké
Viniční trať: Pod Reistnou
Vinařská obec: Valtice
Alkohol: 13,6 % obj.
Bezcukerný extrakt: 24,1 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,3 g/l
Zbytkový cukr: 20,3 g/l
Sytě žlutá barva vína. Ve sladce navinulé vůni můžeme najít broskev a exotické ovoce mango. Chuť vína je velmi plná, extraktivní s vyšším obsahem zbytkového cukru díky vyzrálé surovině, která atakovala hranici výběru z bobulí. Víno díky šťavnaté kyselince působí svěže a harmonicky.
Cena: 200 Kč/ks
Pozdní sběr
Ročník: 2023
Typ: Polosuché
Viniční trať: U Majáku
Vinařská obec: Rakvice
Alkohol: 13,0 % obj.
Bezcukerný extrakt: 26,4 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,5 g/l
Zbytkový cukr: 6,2 g/l
Barva vína je sytě zlatožlutá díky perfektně vyzrálé surovině a delší maceraci rmutu před lisováním. Vůně vína je květinová s nádechem koření. Výrazně plné, krémové víno s ovocnou dochutí a malým zbytkem přírodního cukru.
Cena: 200 Kč/ks
Výběr z hroznů
Ročník: 2023
Typ: Suché
Viniční trať: U Křížku
Vinařská obec: Přítluky
Alkohol: 14,5 % obj.
Bezcukerný extrakt: 22,8 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,3 g/l
Zbytkový cukr: 6,1 g/l
Sytě zelenožlutá barva vína díky značně vyzrálé suroviny pocházející z Přítlucké hory. Ve sladce navinulé vůni můžeme najít žlutý meloun. Chuť vína je velmi plná, extraktivní s malým obsahem zbytkového cukru. Díky svěží kyselince působí víno spíše suchým dojmem.
Cena: 200 Kč/ks
Pozdní sběr
Ročník: 2023
Typ: Polosuché
Viniční trať: Kozí horky
Vinařská obec: Rakvice
Alkohol: 13,5 % obj.
Bezcukerný extrakt: 24,0 g/l
Titrovatelné kyseliny: 5,9 g/l
Zbytkový cukr: 12,8 g/l
Mošt byl získán kryomacerací rmutu po 24 hodinách metodou krvácení (scezením bez lisování). Tomu odpovídá i sytě lososově růžová barva vína. Vůni dominuje kompotovaná jahoda a červené lesní ovoce. Svěží, lehce pitelné líbivé víno s harmonicky sladěnou kyselinou a přírodním zbytkem cukru.
Cena: 200 Kč/ks
Výběr z hroznů
Ročník: 2023
Typ: Suché
Viniční trať: Kozí horky
Vinařská obec: Rakvice
Alkohol: 13,5 % obj.
Bezcukerný extrakt: 29,3 g/l
Titrovatelné kyseliny: 4,6 g/l
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Nádherně vyzrálá surovina dala vínu temně granátovou barvu. Vůně vína je kombinací černého lesního ovoce jako ostružiny a černého rybízu. Chuť vína je velmi plná, sametově hebká, marmeládová s náznakem dřeva částečně použitých barikových sudů. Víno má značný potenciál pro archivaci.
Cena: 200 Kč/ks
Slámové víno
Ročník: 2011
Typ: Sladké
Viniční trať: U Křížku
Vinařská obec: Přítluky
Alkohol: 9,7 % obj.
Obsah: 0,375 l
Bezcukerný extrakt: 44,1 g/l
Titrovatelné kyseliny: 6,2 g/l
Zbytkový cukr: 186 g/l
Extraktivní, sladké víno jantarově žluté barvy s tóny kandovaného ovoce, rozinek, fíků a vlašských ořechů.
Cena: 400 Kč/ks
S tradicí a láskou k přírodě a vínům… Tato slova nejlépe vystihují filozofii malého rodinného butikového vinařství Radim Mildner, které plynule navazuje na práci otce a dědy Karla.
© 2025 Vinařství Radim Mildner